İsmet Kaptan Mahallesi 1372 Sokak
Konak / İZMİR
0 (232) 441 2708
info@besacevre.com

Sulak Alan Faaliyet İzin Belgesi

İşletmelerin 04.04.2014 tarihli, 28962 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği ile yayınlanmıştır. Sulak alan koruma alanları içerisinde yer alan faaliyetlerden herhangi birini yürütmek için Sulak Alan Faaliyet İzin Belgesi alması gerekmektedir.

Sulak alanların kirletilmemesi, doğal yapılarının ve ekolojik karakterlerinin korunması zorunludur. Her türlü arazi ve su kullanım planlamalarında, sulak alanların işlev ve değerlerinin korunması gözetilir.

Sulak alanlarda biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesi için ilgili idaresince gerekli tedbirler alınır veya aldırılır.

Sulak alanların koruma kullanma dengesine ve geliştirilmelerine katkı sağlayacak faaliyetler desteklenir ve teşvik edilir.

Ekolojik karakteri bozulmuş sulak alanların rehabilitasyonu sağlanır.

Kurutulmuş sulak alanların teknik ve ekonomik olarak uygun olanlarının geri kazanımı için gerekli tedbirler alınır.

Sulak alanlarda su kuşları popülasyonlarının korunmasına ve arttırılmasına itina gösterilir.

Havzada yapılacak proje ve faaliyetlerin sulak alana etkisi dikkate alınır.

Sulak alanların korunması, tescili, planlaması ve yönetiminde 21/3/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu hükümleri dikkate alınır.

İzmir Sulak Alan Faaliyet İzin Belgesi hizmeti veren kuruluşuz.

Koruma bölgeleri içerisinden tabii sulak alanların ekolojik karakterini ve fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyecek ölçüde yerüstü ve yeraltı suyu alınamaz, sistemi besleyen akarsular ile diğer yüzey suların yönleri izinsiz değiştirilemez veya sistemde su depolanamaz. Sulak alanlardaki su rejimini etkileyebilecek her türlü faaliyet için planlama aşamasında ulusal öneme haiz sulak alanlar ve Ramsar Alanlarında Genel Müdürlüğün, mahalli öneme haiz sulak alanlarda ise Bölge Müdürlüğünün uygun görüşü alınır.

Bu Yönetmelik kapsamına giren alanlarda Bakanlığın uygun görüşü alınmadan ve sulak alan izin belgesi; nadir, endemik, nesli tehlikede veya tehlikeye düşebilecek doğal bitki türleri kesilemez ve sökülemez, yabani hayvanlar, yumurtaları ve yavruları toplanamaz, yuvaları bozulamaz.

Yerli ve yabancı araştırmacıların koruma bölgeleri içerisinde yapacağı her türlü inceleme ve araştırmalar Bakanlığın iznine tabidir. izmir sulak izni olmadan sulak alanlar kirletilemez.

Ramsar alanları ve ulusal öneme haiz sulak alanlara, hangi maksatla olursa olsun, bilimsel araştırma yapılmadan ve Bakanlığın uygun görüşü alınmadan yabancı türler atılamaz, izmir sulak alan belgesi olmadan bırakılamaz ve yerleştirilemez.

Geçmişte atılmış ve bilimsel araştırmalar sonucunda sulak alan ekosisteminde ciddi olumsuz etki bıraktığı bilimsel araştırmalarla tespit edilen yabancı türlerin alandan uzaklaştırılması, bu mümkün olmuyorsa popülasyonlarının kontrol edilmesi Bakanlığın koordinasyonunda ilgili İdarelerce sağlanır.

İzmir sulak alan faaliyet izin belgesi alınması için süreci profesyonelce yürüten firmayız.

Sulak Alan Faaliyet Belgesi Nedir? 

Sulak alan koruma alanları içerisinde yer alan faaliyetlerden herhangi birini yürüten firmalar bu belgeyi (izmir sulak alan belgesi) almak zorundadır. Sulak alan belgesi için iletişime geçebilirsiniz.